AKCIJA

Udruženje građana "Ruralni razvoj" i klub kosaca "Grmeč" su zakazali akciju za 12.05.2012.godine na uređenju kosačkih parcela i sređivanju školskog dvorišta. Nekoliko dana prije će Žare Stojanović pokositi rotacionom kosačicom kompletan plac. Njemu će klub pokriti troškove goriva, a akcijašima će biti po koja piva. Pozivaju se svi koji su u mogućnosti da nam se pridruže i daju svoj doprinos.
Obavještavamo da je zbog spleta negativnih okolnosti isključena struja u "Omladinskom domu". Mjesna zajednica smatra da to nije njihova indigerencija i da nemaju obavezu plaćati. Pokrenuta je akcija da se plati dug koji iznosi oko 220 KM i da ubuduće klub kosaca preuzme na sebe plaćanje ove obaveze. Pozivamo sve koji mogu pomoći da se jave.
Pokrenuta je akcija da se napravi oko 40 m stolova koji bi služuli za potrebe manifestacija, sahrana, fešta i sl. usluga stanovnicima Smoljane. Predsjednik savjeta mjesne zajednice Marinko Mrđa je bio zadužen da ukupi po domaćinstvu 5 KM na dobrovoljnoj osnovi. Po njegovoj izjavi on nije u mogućnosti da obavi ovaj zadatak. Tražićemo alternativno rješenje. Kao pozitivan primjer ističemo:
Vranješ Rajka, obećao 0,20m3 daske
Vranješ (Đure) Miroslav 0,20m3
Raković Đuro, 0,20m3 daske ili za jedan kompletan sto.
Opet pozivamo sve za pomoć i sugestije.
 Dobili smo sliku iz Alzasa (Francuska) gdje se užurbano pripremaju za "Prvu kosu Grmeča".

Коментари

Популарни постови