Održana Skupština u odličnoj i konstruktivnoj atmosferi

         Kao što je i najavljeno Skupština udruženja građana "Ruralni razvoj" je održana 16.02.2013.godine u moćnoj i legendarnoj "Prežaljci". Sve je proteklo u odličnoj i konstruktivnoj atmosferi, a najvažnije da niko nikog nije "prežao" i pored popriličnih količina alkoholnih derivata i cjelonoćnog tajminga. U radnom dijelu je preovladavala izuzetno konstruktivna i živopisna rasprava. 
        Sjednicom je predsjedavao Boško Vukobrat, koji se u uvodnom izlaganju osvrnuo na protekli period djelovanja i aspekte razvoja manifestacije "Prva kosa Grmeča". Predsjednik Upravnog odbora Dejan Prošić podnio je izvještaj o radu za period 01.01.2012 do 31.12.2012.godine koji je usvojen jednoglasno. On je još upoznao goste sa dosadašnjim djelovanjem i planovima za naredni period. 
      Izuzetno povoljni komentari su bili na temu alokacije kosidbe na Ogumaču. Vranješi , Đuro i Rajko, istakli su da bi im bilo zadovoljstvo održavanje manifestacije na njihovoj zemlji bez bilo kakve naknade. Rješavanje vodosnabdjevanja, napajanja električnom energijom i puta postoji, ali je rješivo i pod uslovom pravovremenog otpočinjanja priprema moglo bi se adekvatno rješiti. Zaključak je da u narednom periodu treba pristupiti iznalaženju rješenja i metoda realizacije, a da na Vaskršnjoj Skupštini se donesu konačni zaključci i formira organizacioni odbor manifestacije. Jednoglasno je usvojeno da domaćin ovogodišnje manifestacije bude Sreto Mrđa (Brko), te da trofej i dalje nosi ime Latinović Stanka (Stankele). 
     Ostali projekti na kojima bi trebalo raditi udruženje su aktivnosti na započetim projektima i saradnja sa partnerima. To će umnogočemu zavisiti od rezultata javnih poziva za čija sredstva smo aplicirali. Aplikacije su predane u okviru programa "Evropa za građane" sa partnerima: RRS Drvar; "Pevsko društvo" Moravske Toplice, "Prosvjeta" iz Gvozda i Udruženje "Seoski turizam" iz Ljiga. Sa istim partnerima je u toku izrada još nekoliko projekata iz oblasti kulture , tradicije i običaja. Očekuje nas zadatak da nastavimo sa izradom prostorija za potrebe mjesne zajednice i rješavanje njihovog statusa. Uvijek aktuelan projekat na kome se treba raditi, ali koji je okosnica opstanka je "Revitalizacija stočnog fonda" i potrebno je u narednom periodu pronaći što više partnera koji bi pomogli u realizaciji po principu 5000 petrovčana po 100 evra zajma. Projekat je zamišljen da funkcioniše na ekonomskim osnovama i da svako ima pravo na povrat uloženog novca po isteku grejs perioda (poslije 3 godine dođeš po svoje janje). 
     Na kraju su riječ uzeli prisutni gosti ; Ducelja, Nevsad Ramić i načelnik opštine Bosanski Petrovac gospodin Zlatko Hujić koji je u svom izlaganju dao punu podršku aktivnostima udruženja i pomoć u afirmaciji. Poslije radnog dijela nastavljeno je druženje do zore.

za pripremu materijala bili su zaduženi Koljegan i Sreto


a sve ja nadgledao predsjednik kluba (ništa bez Malja)
za to vrijema Đan je pripremao prostorije
Načelnik Zlatko Hujić sa saradnicima je stigao tačno na vrijeme
Radno predsjedništvo: predsjedavajući Boško Vukobrat i vrijedni zapisničar Lazo Branković
Večera
Žiška, prošlogodišnji šampion u parcelama 7*7 sa gostima 
i naravno, predsjednik mjesne zajednice poteže pjesmu

Izvinjavam se na nešto lošijem kvalitetu fotografija, ali se nadam da će poslužiti svrsi, tj. dočarati atmosferu. Hvala svima koji nas podržavaju !!!!






Коментари

Популарни постови