СРЕЋНА НОВА ГОДИНА !!!

        Прође и 2014 година. Писали смо да је то била међународна година малих пољопривредних газдинстава. На тим основама смо и ми, као удружење грађана, базирали своје дјеловање у прошлој нам години. Релативно смо задовољни постигнутим резултатима и са ове дистанце гледано, више се није могло. У ситуацији када смо због низа субјективно-објективних дешавања остали бет полуга моћи, урадили смо и више него су и највећи оптимисти предвиђали. Реализовали смо све планиране активности, реализовали смо и низ не планираних активности, дјеловали у складу са мисијом и визијом организације, те програмским циљевима. Ускоро ћемо имати редовну годишњу скупштину гдје ћемо подњети извјештај о раду, а ући ћемо у кинеску годину козе и ФАО међународну годину земљишта. Па том приликом више о томе. 
             Регионално повезивање је наша јасна одредница и на том плану остварујемо завидне резултате, а референце организације су подигнуте на позиције да можемо равноправно аплицирати за било какав пројекат. Проблем, још увијек, представљају наши унутрашњи капацитети. Прво и најважније они људски, зато позивамо све креативце да нам се придруже како би смо могли низ идеја разрадити, припремити и реализовати. Покушаћемо нешто урадити и на плану рјешавања питања просторија за рад. 
           Наша организација под називом "Рурални развој" формално дјелује од 2010.године, тако да ћемо прославити мали јубилеј од 5 година дјеловања. Неформално дјелујемо двије године више. У протеклој години су у Дринићу регистрована још два удружења сличних програмских циљева, али различитих концепција дјеловања. Оно што сматрамо некоректним према нама су називи организација : "Центар за РУРАЛНИ РАЗВОЈ" и "РУРАЛНИ РАЗВОЈ Срнетица". Ми им желимо све најбоље у раду, али сматрамо да у малој општини која има свега четри до пет невладиних организација је пуно да три носе префикс "рурални развој". Да нису компликоване процедуре промјене назива, ми бисмо приступили томе. С друге стране нас охрабрује да дјелујемо као "примјер добре праксе" . Ја сам увјерен да ћемо у будућности нашом отвореношћу и транспарентности задобити повјерење и ових партнерских организација и заједничким снагама дјеловати у складу са мисијом и визијом, те програмским циљевима.

До тада, све вам најбоље желим у новој години, пуно породичне и личне среће, те пословног успјеха.




ВАШ "РУРАЛНИ РАЗВОЈ"

Коментари

Популарни постови