KOŠNJA V SELU 2015



                  Predstavnici udruženja „Ruralni razvoj“ su učestvovali na takmičenju „Košnja v Selu2015“ u Sloveniji, koje je u organizaciji Pevskog društva „Selo“ održano u Selu pored Moravskih Toplica 17.05.2015.godine. Na ovom evropskom takmičenju naši kosci u konkurenciji 65 kosaca iz Slovenije, Slovačke, Austrije, Mađarske, Rumunije, Srbije, Hrvatske, te Bosne i Hercegovine su ostvarili vrhunske rezultate i još jednom pokazali kvalitet i viteštvo.  














U konkurenciji veterana naš Sreto Kecman je po treći put osvojio prvo mjesto na ovom takmičenju.






















 u konkurenciji mladih kosaca treće mjesto Marko Kecman, drugo mjesto Duško Mrđa, a prvo mjesto Danilo Kecman. 








U ekipnoj konkurenciji štafeta naša prva štafeta u sastavu Mirko Kecman, Sreto Banjac i Miloš Trkulja je osvojila prvo mjesto, drugoj štafeti u sastavu Sreto Kecman, Aco Banjac i Nikola Arkula, je za dlaku izmaklo treće mjesto i na kraju su bili četvrti , dok treća štafeta sastavljena od kosaca starih svega 15 godina (u sastavu: Marko Kecman, Duško Mrđa i Danilo Kecman), je osvojila deveto mjesto u konkurenciji dvanaest štafeta. Ovi momci su budućnost ovog takmičenja, a pokazali su vrhunsko kosačko umjeće, viteški odnos i ozbiljnost.



 






U takmičenju seniora prvo mjesto je odbranio Miloš Trkulja, a Mirko Kecman je bio treći. Drugo mjesto je zauzeo Nebojša Spasokević iz Srbije.



U revijalnom dijelu kosidbe su svoje kvalitete pokazali vođe ekipa, sveštenici, novinari i zvaničnici. Naša delegacija je bila pojačana sa tri imama muslimanke vjeroispovjesti, te tri sveštenika pravoslavne vjeroispovjesti. Njihovi domaćini su bili Jurij, katolički sveštenik i Igor, protestantski sveštenik. Zajedno sa vođama ekipa, županom opštine Moravske Toplice i organizatorom, održan je okrugli sto na kome su iznjeti utisci , te izvedeni zaključci u duhu mira, prijateljstva, tolerancije i zajedničkih aktivnosti  u budućnosti.
Organizacija je bila na vrhunskom nivou, a dva dana ostaju u preljepom sjećanju.













 




Коментари

Популарни постови