Ministarstva obećavaju pomoć

            Udruženje građana "Ruralni razvoj" nastavlja sa razgovorima o mogućnosti saradnje sa preduzetnicima i institucijama. Nakon zapaženih nastupa na sajmovima, nekoliko ciljanih prezentacija i prvih tržišnih pregovora, predstavnici udruženja su stvorili dobre pregovaračke pozicije i respekt poželjnog partnera.  Petrovački sirac, basa i grmečki sir su prepoznatljivi proizvodi na tržištu i potrebno je sa prekretnice napraviti iskorak u tržišnom smislu. Kvalite, kontinuitet i kontrola su faktori koji se moraju zadovoljiti prije ozbiljnijeg tržišnog nastupa. 
         Brojni poslovni ljudi, konsultanti, institucije i pojedinci ističu zainteresovanost za naše aktivnosti i pomoć u procesima proizvodnje, marketinga, promocije i distribicije. Imamo nekoliko nedoumica koje pokušavamo rješiti na sastancima radno-konsultativnog karaktera. Jedan od najkorisnijih je bio sa vlasnikom preduzeća "Vimkop Val" doo Banja Luka, gospodinom Ilijom Brankovićem sa kojim je dogovorena buduća saradnja nakon komercijalizacije naših proizvoda i zadovoljenja svih preduslova neophodnih za potpuno legalan promet na tržištu. Pored "Vimkop vala", zainteresovanost i kontakti postoje od strane "Kort" , "Majkić" i "Leburić komerc", nekoliko restorana i malih trgovačkih radnji. U zavisnosti od rješenja komercijalizacije predstavnici udruženja će tražiti najpovoljnije uslove pod kojim bi plasirali svoje proizvode na surovu tržišnu utakmicu. Imajući u vidu da sve više ljudi shvata značaj kupovine domaćih kvalitetnih proizvoda imamo pravo optimistički krenuti u ove procese.

         Još jedan vrlo koristan sastanak održan je u Vladi Republike Srpske, sa prestavnicima Ministarstva trgovine i turizma, te Ministarstva Poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Oni su nam, nakon početnih nedoumica oko veterinarskog kontrolnog broja i bar koda, pružili niz korisnih sugestija i ukazali na pravce  gdje oni mogu pružiti pomoć. Najkonkretnije sugestije smo dobili od  Zorana Kovačevića iz Ministarstva poljoprivrede, koji nam je predložio zadružni vid komercijalnog organizovanja i aplikaciju za učešće u IFAD projektu. Sastanci se nastavljaju i projektni tim se nalazi u stalnom zasjedanju, jer pravljenje iskoraka je neophodno, ako se želi ostvariti uspjeh. 
Preduzeće "Pro pak " iz Tuzle nam je isporučilo vakuum pakericu, koja će omogućiti kvalitetnije, brže i efikasnije pakovanje naših proizvoda....
                                                                            

Коментари

Популарни постови