На путу за Рајац

       Удружење грађана "Рурални развој" је и ове године узело активно учешће на 44. Косидби на Рајцу. Наша екипа је такмичарски заузела треће мјесто у екипој косидби. У појединачној конлуренцији наши косци нису се домогли постоља. Нашим косцима много штошта није ишло на руку, али не вриједи јадиковати већ се окренути новим такмичењима и активностима.
        С друге стране пут за Рајац је направио много на промотивним активностима, активностима успоставе нових партнерстава и договора око афирмације руралних активности у будућности.
       Будућности нема без његовања тековина прошлости, па је тако и ово била прилика да се ода почаст и положи цвијеће на гроб Латиновић Станка - Станкеле који је ове године сахрањен на бежанијском гробљу у Београду.  Присуствовали смо цјелодневном дружењу са Петровчанима у Србији, а домаћини су били Станкелини потомци: син Веселко, унук Гаврило и праунук Јеремија са осталим члановима својих породица. Евоциране су успомене на старе косачке дане, шалило се, а богами и добро замезило.
          Овом приликом им се још једном захваљујемо на срдачном пријему, као и представницима завичајних удружења из Новог Сада и Београда предвођени предсједницима Мајсторовићем и Бањцем, који су се дружили са нама како тај дан тако и сутрадан на Рајцу.


Коментари

Популарни постови