DRUGI "FESTIVAL KOBASICE"

22.01.2017.godine u BRAVSKU kod Bosanskog Petrovca održan je drugi “Festival kobasice”. Centralni događaj je bio ocjena kvaliteta gotovih suhomesnatih proizvoda, a manifestacija je popraćena nizom drugih sadržaja. Organizator događaja je udruženje građana “Ruralni razvoj”, a domaćin kaffe bar “Dijana”. Pokrovitelj nagrada je preduzeće DOO "Grbić truds" Laktaši


             Učestvovalo je ukupno 14 proizvođača koji su uzorke svojih kobasica predali komisiji sa kojom je predsjedavao čuveni banjalučki mesar Stevan Tejić. Po njihovoj ocjeni najbolja kobasica je od Radulović Milana iz Bravska, drugo mjesto je zauzeo Duško Latinović iz Bukovače, dok je treći bio Dušan Lukić iz Drinića.


         Ni jedna kobasica nije dosegla zlatnu medalju za kvalitet što je pokazatelj da naši kobasičari moraju učiti. Dobra prilika nas očekuje od 24-26 februara na kobasicijadi u Turiji (Srbobran-Srbija), za koju je naše udruženje dobilo pozivnicu za učešće.
      Udruženje ima misiju afirmacije ruralnih područja u svim segmentima. Najbolji način je održavanje tradicije i jačanje identiteta, jer Evropi ne trebamo bezlični i slabi, već sa jasno izraženim identitetom.

Коментари

Популарни постови