TREĆI FESTIVAL KOBASICE, BRAVSKO 28.01.2018. godine




          Festival je održan u organizaciji UG „Ruralni razvoj“, OPZ“Ecorural“ i kaffe „Dijana“ pod sloganom „Sa kobasicom u Evropu“. Nadamo da će ovaj događaj prerasti u tradicionalnu i uglednu manifestaciju od velikog značaja za širu društvenu zajednicu.  Samo kobasičarstvo nema tradiciju u našem kraju, ali želja nam je da ovu oblast unaprjeđujemo i da kreiramo proizvod „Grmečka kobasica“, koja bi uz Petrovački sirac i basu bila prepoznatljiva  i tražena  robna marka. Na tom putu nas čeka mnogo izazova koje možemo savladati sinergijom snaga vladinog, nevladinog i privrednog sektora.
       Naše aktivnosti nisu ograničene administrativnim podjelama, niti su opterećene bilo kakvim vidom sujete. Baziraju na jačanju jedinstva različitosti i to je prepoznato sa obe strane entiteske linije, te smo podržani od generalnog pokrovitelja opštine Bosanski Petrovac i Zlatnog sponzora opšđtine Petrovac-Drinić.
         Razvoj malih poljoprivrednih gazdinstava, razvoj usluga seoskog turizma, uspostavljanje HASAP sistema, marketing, tržišni nastup i administrativno –pravne barijere su neki od najznačajnijih koraka koji nas čekaju. Za to moramo biti spremni , ne smijemo podleći sujetama i autizmu, već se otvoriti prema partnerima i učiti od najboljih.  Poslali smp poruku da smo otvoreni za saradnju sa svima i da nam je vizija „U evropu sa jakim  identitetom“.  Sa nam asu bili prijatelji i partneri DOO Makari iz  Slovenije i Turijska kobasicijada iz Srbije. 

              Pored ekonomske održivosti i društvene odgovornosti, bitno je imati i Ekološki odgovoran pristup. Partneri koji  imaju najbolje rezultate u oblasti zaštite i očuvanja prirodnih i svih drugih vrijednosti, koji  najbolje razvijaju partnerske odnose u državi i regionu kako bi stvorili ambijent za održivi turizam, koji organizuju niz manifestacija, a podržali su i našu večerašnju manifestaciju. Naš GENERALNI SPONZOR, Nacionalni park „UNA“. Sa njima imamno u planu realizaciju više projekata u budućnosti. 

            Podržali su nas i iz privrednog sektora, posebno nam je značajna podrška koja dolazi iz mesne industrije. Naši zlatni Sponzori MI „Tulumović“ i MESNICA DANINO SP JADRANKA TULUMOVIĆ, obezbjedili su specijalitete sa roštilja za sve posjetioce., ZLATNI SPONZORI „MLADOST TRADE“ LAKTAŠI-ispostava Prijedor se pobrinuo da nam gosti ne ostanu žedni, a  DOO „GRBIĆ TRUDS“ nas je obukao u majice sa aplikacijama manifestacije. Za muzički program, koji je protekao fantastično, bio je u režiji  Bobija i Trkija.
 „Vitaminka“ad  Banja Luka je obezbjedila salatu, a za sve ostalo, tu su bili prijatelje manifestacije: kafe „Brzi“,  Ducelja,  „Miki Trans“Drinić,  Boris Ševo,  „Posljednja šansa  & furmans“, doo „Stanišić“ Previja-Ribnik. 




A na kraju je sudijska komisija presudila. Sudije su radile u sastavu
1.     Stevan Tejić
2.     Boško Latinović
3.     Jovan Banjac
a sve pratila takmičarska komisija:
1.     Milenko Pećanac
2.     Nebojša Jovičić
3.     Latinović Dragan-Cucle
I SUPERKONTROLA, TJ.  SUPERVIZOR SINIŠA RODIĆ.
Treće mjesto, mali pehar i novčanu nagradu od 100 KM Podjelili Milan Latinović i Milan Novković, obadva sa Bravska


Drugo mjesto, vicešampionsku titulu,  srednji i pehar i novčanu nagradu od 150 KM osvojio
 Duško Latinović iz Bukovače

Prvo mjesto, šampionsku titulu, veliki pehar i novčanu nagradu od 200 KM osvojio je
Dejan Kecman iz Drinića





I na kraju prenosimo rječi supervizora: „Ništa ovo nije valjalo, organizacija užasna, muzika kartastrofa, žiri nikakav, gosti očajni, mediji pristrasni, ZATO ODLUČUJEM DA SE OVO SVE PONOVI......DOGODINE“....

Коментари

Популарни постови