S KLOBASICOM U EVROPU


              Mala opština u središnjoj Istri, koja se prostire na svega 14,34 km2 i ima oko 1000 stanovnika, bila je protekli vikend domaćin zvanično najbolje manifestacije u Hrvatskoj i nosioca Zlatne povelje ruralnog turizma.

Manifestacija se odvija pod sloganom „S klobasicom u Evropu“ i okuplja kobasičare iz srednje i jugoistočne Evrope, koji se  takmiče, uspostavljaju partnerstva, razmjenjuju iskustva, a događaj pored toga ima  i prodajno – izložbeni, te promotivni karakter. Sam događaj je sastavljen od niza aktivnosti koja se kroz tri dana dešavaju u šatorima organizatora i centralnoj izložbenoj dvorani kroz koju je , prema procjenama, prošlo desetak hiljada posjetilaca iz cijele Istre, a dobrim djelom i iz ostatka Hrvatske i Slovenije.


             Na događaju po prvi se pojavio neko iz Bosne i Hercegovine, a to su bili predstavnici Udruženja građana „Ruralni razvoj“ iz Drinića. Naš nastup je prošao veoma zapaženo, promovisali smo „Grmečku kobasicu“, „Petrovački sirac“, „Grmečki sir“ i „Petrovačku basu“, a svi proizvodi su ocjenjeni kao izuzetno kvalitetni i poželjni na hrvatskom tržištu. 

 

U konkurenciji specifičnih kobasica, kobasica Dejana Kecmana zvanog Kapara je ocjenjena ZLATNOM MEDALJOM ZA KVALITET, što je izuzetno priznanja i podstrek da istrajemo u kreiranju robne marke, „Grmečka kobasica“. 

 


 Samom zvaničnom otvaranju prisustvovali su pored načelnika opštine Maria Bratulića, koji je ujedno i tvorac svega,  predsjednica udruženja lokalnih kobasičara, predsjednik kobasičara sredwe Evrope,Istarski Župan, načelnici okolnih opština, te izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, izaslanica ministra poljoprivrede Hrvatske, te izaslanik gradonačelnika Zagreba, koji je ove godine bio i pokrovitelj manifestacije koja se po šesti put uzlaznim trendom održava.
Sve je organizovano na visokom nivou, uz protokolarno skoro idealno vođenje, poštovanje planirane satnice događanja i medijskog pokrivanja događaja. Sve su pratili muzičko-scenski nastupi tokom čitava tri dana, a vrhunac je bio koncert Vigor benda, koji je malo pokvaren nestankom električne energije na kratko, dok je sve ostalo prošlo na vrhunskom nivou.




 




 







I na kraju nigdje bez Petrovčana, zemljak Boća Morača, koji živi i radi u Novigradu. Boća je iz Bukovače, a supruga iz Kolunića.



Коментари

Популарни постови