Tucanje jaja u Prežaljci

          Udruženje građana "Ruralni razvoj" i kafana Prežaljka su organizovali Vaskršnje tucanje jaja. Turnir je počeo u 12 sati i prijavilo se ukupno 18 takmičara sa svojim "pelivanima". Kotizacija je iznosila 5 KM, a sva jaja i novac pripadaju pobjedniku. Dogovoreno je da od sledeće godine ustanovimo "Veljkanov pehar", kao svojevrsni pomen najvećem smoljanskom tucaču jaja svih vremena. Sjećanja još nisu izbledjela kada je Grbić Ilija zvani Veljkan iz Petrovca stizao punih bisaga osvojenih Vaskršnjih jaja. On je znao sve tajne tvrdih jaja, tehnike naljevanja, te taktike prilikom tucanja.

Ovogodišnji Vaskršnji turnir je započeo izvlačenjem parova, a taj zadatak je pripao najmlađima koji su došli da posmatraju turnir. To su Marko i Ranko Kecman, te Oliver Dragišić.









Poslije prva dva kola ostalo je pet najboljih: Nikola Mrđa-Maljić; Drago Branković-Ilin;Drago Dragišić-Đovani; Zdravko Marjanović-Koljegan i Sava Grbić-Sašinka.

Žrijeb je odlučio: Nikola Mrđa i Drago Branković

Tvrđe jaje bilo u Maljića i on je prošao dalje. Slijedio je okršaj Koljegana i Đovanog


 Bolji je bio Koljegan i plasirao se među tri najbolja. Žrijeb je bio naklonjen Savi koji je bez borbe prošao među tri, a i publika je mahom bila na njegovoj strani. A onda je Sava stao na megdan Nikoli Mrđi.

Nikola se koncentrisao i ljevušom udario "ko maljem", ali smireni Sava ga je dočekao i Maljovo jaje je puklo. Sava je u finalu, publika u ekstazi.Veliko finale Koljegan - Sava.

Sava je opet spremno čekao udarac, ali nije izdržao. U velikoj želji je "sagorio" i Koljegan zasluženo osvaja turnir.

Šampion sa "Pelivanom" je proslavio pobjedu !!! ČESTITAMO !!!

A onda su svi zajedno pojeli jaja i popili nagradu. Bilo je veselo uz šalu, pjesmu......Hristos Vaskrse !!!







Коментари

Популарни постови