"Tradicijom u Budućnost"



Удружење грађана    „Рурални развој“    Дринић
Centar 17 79290 Drinić ; Тел. 050 465 160 ; Е-маил: prvakosa@gmail.com ; WEB: www.kosidba.blogspot.com

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Tradicijom do tolerancije

Udruženje građana “Ruralni razvoj” Drinić realizovaće od 01.08. do 31.05.2016 projekat “Tradicijom u budućnost” podržan od stane ambasade SAD u Sarajevu..

Projekat je fokusiran na poboljšanje položaja žene na selu kroz revitalizaciju gazdinstava, udruživanje, i zajednički tržišni nastup. Inicijatori su žene, proizvođači tradicionalnog “petrovačkog sirca” i “petrovačke base” koje žele da standardizuju proizvodnju i krenu putem zaštite geografskog porjekla i tradicionalnog ugleda hrane. Udruženje će po konceptu socijalnog poduzetništva organizovati fazu zrenja sira i pakovanje. Sve ove aktivnosti trebale bi rezultirati boljim položajem na tržištu, podizanjem kvaliteta i stvaranju nove vrijednosti. Projekat će se realizovati u partnerstvu sa opštinom Bosanski Petrovac u Federaciji BiH I Petrovac I Republici Srpskoj.

 Udruženje „Ruralni razvoj“ postoji od 2010.godine i  ima misiju afirmacije ruralnih područja u svim segmentima. Najbolji način je održavanje tradicije i jačanje identiteta, jer Evropi ne trebamo bezlični i slabi, već sa jasno izraženim identitetom kroz afirmaciju jedinstva različitosti i međukulturalnog dijaloga.

                                                                                                                Kontakt osoba:
PREDSJEDNIK UO
                                                                                                               Dejan Prošić
               Tel. 066830120
e-mail: dejanprox@gmail.com






Коментари

Популарни постови