Međed na putu

 Negdje 2021.godine u BiH je postavljen prvi saobraćajni znak " međed na putu".  Donio je Ðan tu vijest u Preźaljku i mjesecima se tupila priča, jel bolje da udariš međeda ili da on udari tebe?


A lokacija je najveća demografska rupa , magistralni put Bihać-Bosanski Petrovac.  Ne znam da li međedi znaju da su dobili znak i da se sada mogu zakonito šetkati po magistrali, na šta srne i krave veĉ odavno imaju pravo. Tako je prestala diskriminacija međeda, ali, ne lezi vraźe, svoje zahtjeve su najavili veprovi, jazavci i vjeverice. Da li ĉe i ostali ići tim primjerom zavisiĉe prvenstveno od međustranaĉkih usaglašavanja i politićke volje. 


VSTS, još nije reorganizovao pravosudni sistem, pa je još uvjek nejasno da li će međeɗa izjava se uzimati na sudu ili ĉe se uvaźiti izjava data na licu mjesta. Naravno , pod uslovom da je međed źiv i da nema problema sa zdravim rasuđivanjem. Nejasno je i da li ĉe sudovi raspolagati sa dovoljnim brojem tumaĉa za međeđi jezik i da li će uspjevati obezbjediti praviĉno suđenje na međeđem jeziku i pismu. 

Pošto međedi imaju svoju agenciju za identifikaciona dokumenta, neophodno je potpisati bilateralni sporazum, kako  ne bismo dolazili u situaciju da nam se neki međed lažno identifikuje. 

Agencija za osiguranje ne priznaje zelene , nego samo crvene kartone, pa je to jedna čitava oblast koja je neureɗena, a krivi su naravno međedi, jer, zamislite, još se nisu učlanili  ni u savjet Evrope, ni u UN, niti su prihvatili direktive iz Brisela. Upitno je i da li razlikuju zelenu od crvene? 

Minimum ljudskih prava mora dozvoliti međeđu paradu, ali sami međedi nisu registrovali udruźenje po kantonalnim i lokalnim propisima, te je nemoguće izdati dozvolu za takav paradni skup, a ako se ne izda doĉi ĉemo pod udar sankcija savjeta bezbjednosti zbog kršenja međeđih prava

A ratovi, ma o tom ti savjeti i ne raspravljaju, oni nisu za zaustavljanje ratova, izgleda da jedino ratovi svima odgovaraju, pa ih ajmo raspirivati. Izgleda da Amerika i Rusija imaju puno više zajedničkog nego to vidimo i mi i međedi. Neka nam je bog u pomoćì.

NAPOMENA: Tekst je satiriĉnog karaktera i svaka sliĉnost sa stvarnim događajima i likovima je slučajna


Коментари

Популарни постови