ZLATO NOVOG DOBA

 Supermen je Srbin, kažu na Vukajliji, i slovo "S" na njegovim grudima to govori.


Ruda jadarit je ustvari Supermenov Kriptonit, a najveća nalazište na svijetu su: dolina rijeke Jadra i planina Majevica. 

Ako nađete ovakav kamen, na dobrom ste putu da otkrijete nalazište ovog "zlata novog doba" i da budete pionir u kriptonit groznici, tj. da postanete Supermen ili "Суперсрбин".  U svakom slučaju su vam zagarantovani novac, moć i slava. 
Jezero, kada je dobilo krater na Marsu, odmah je objelodanilo ispitivanja na rudu zlata, a u stvari je ispitivano potencijalno nalazište zlata novog doba. Majevica je pod koncesijom i ne protestuje,  dolina Jadra protestuje, a nije pod koncesijom. Bistrica i Bukova Kosa kod Prijedora su zabilježeni. Šta li je sa Klekovačom? Neki su po Grmeču tražili navodno boksit, mene lično zavaravši, a ispostavilo se da su tražili Jadarit.
Litijumske baterije i kapsule od bora će biti najttaženiji proizvodi u novom dobu, a upavo se i litijum i bor dobijaju iz rude Jadarit, a opet formula Jadarita je identična supermenovom Kriptonitu. Litijum se koristi za izradu baterija,  sklopova vještačke inteligencije i pametnih telefona, a kapsule za odlaganje nuklearnog otpada ne mogu bez bora. 

Kompanija "Rudnik litijuma" , osnovana je u Laktašima, sa osnivačkim kapitalom 12 milona KM. Direktor je Slovenac Rautner i njihova firma " Ar Core", vrši istraživanja na Majevici. Firma " Rodon" iz Bijeljine , nije dobila saglasnost na ispitivanja. 
Da li iza svega stojo " Rio Tinto", ne znamo, a da li traje utrka između pozicije i opozicije oko litijuma , to je sigurno. Nešto kao u informisanju,  RTRS i RTV Bijeljina...



Коментари

Популарни постови